Hirdetés

A Google és a Facebook sem adja ki a hongkongi felhasználók adatait



|

A közösségi média óriásai nem teljesítik a hatóságok felhasználókra vonatkozó adatigénylését.

Hirdetés

Miután múlt hét szerdán a Hongkong autonómiájára veszélyt jelentő nemzetbiztonsági törvény életbe lépett, Kína a gyakorlatban is megmutatta, hogy ez mit jelent, és többek között zászlólengetőket tartóztattak le, valamint elkezdték begyűjteni a felforgatásra buzdító könyveket. Értelemszerűen a digitális élet sem lesz többé ugyanolyan: a jogászok azt mondják, a hatóságok kötelezhetik a magánembereket és a cégeket, hogy eltávolítsák a Kínának nem tetsző tartalmakat. 

Hirdetés

A nagy nyugati tech cégeknek azonban láthatóan nem tetszenek a Hongkongban történő változások, a Google, a Facebook, a Twitter és még sok más tech vállalat ugyanis megtagadta a hatóságok felhasználókra vonatkozó adatigénylésének teljesítését. 


A jogászok át akarják nézni az új törvényt, mert szerintük az nem ad lehetőséget Kínának például a szolgáltatások blokkolására. Azt egyelőre nem tudni, hogy Kína mit reagál minderre, de vélhetően nem örül a tech szektor ellenállásának. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.