Hirdetés

A Google és a Microsoft egyesítik erejüket, hogy jobb élmény legyen a böngészés



|

A két gigász a kompatibilitási problémák megoldása érdekében fogott össze.

Hirdetés

Számos gondot okoztak már a kompatibilitási problémák a netezőknek és a fejlesztőknek egyaránt, az illetékesek pedig most komoly lépést tettek egy szebb jövő felé. A Google, a Microsoft és a szélesebb webes közösség együtt dolgoznak azon, hogy könnyebben készülhessenek olyan honlapok, amelyek zökkenőmentesen működnek a böngészőkön keresztül.

A #Compat2021 hashtaggel megtámogatott összefogás célja, hogy kijavítsák az öt legégetőbb kompatibilitási-gondot. A kollektíva a felhasználási adatok, a hibajelentések száma, a visszajelzések és a teszteredmények alapján azonosította a fennálló problémákat és választotta ki azt az ötöt, aminek megoldására fókuszálni fog a közeljövőben. 

Hirdetés

Az egyik ilyen a CSS Flexbox, mivel a képeket flexibilis elemként gyakran helytelenül és másképp nyújtják a böngészők, de fejleszteni kívánják a CSS Gridet is, hogy a Chromiumon és a WebKiten is használni lehessen (jelenleg csak a Gecko támogatja). Ezen kívül tenni szeretnének azért, hogy a rögzített tartalmak mindenhol következesen ugyanúgy nézzenek ki, továbbá azért is, hogy a webelemek egyenletes szélesség-magasság arányt tartsanak fenn. Végül arról is meg fognak győződni, hogy az animációk és 3D-effektusok ugyanúgy nézzenek ki, akármelyik böngészőt is használja a felhasználó. 

A Google és a Microsoft a fejlesztéseket és javításokat a Chromium számára készítik, amely a Chrome és Edge böngészők alapjául szolgál. Aki szeretné nyomon követni a projekt előrehaladását, az a Compat 2021 Dashboardon keresztül megteheti. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.