Hirdetés

A Google és az amerikai hadsereg is követi, hol jár épp a Télapó



|

Igen, egy mókás hagyomány miatt az amerikai hadsereg is üzemeltet egy szolgáltatást, ahol a Mikulás útját követhetjük.

Hirdetés

A Google számos jeles alkalomra, évfordulóra vagy ünnepre emlékeztet minket a keresőjében megjelenő Doodle-ökön keresztül, de karácsonyra egy ennél még menőbb szolgáltatást hoztak össze. Idén is visszatért a cég Mikuláskövetője, ahol rengeteg, elsősorban gyerekeknek szóló, de valamennyire a felnőtteknek is szórakoztató minijátékot és más funkciót gyűjtöttek össze.

A 2014. óta elérhető szolgáltatás weboldal és Android-alkalmazás formájában is elérhető. A fő attrakció természetesen az, hogy szentestétől kezdve követketjük a Google Maps segítségével, merre jár a Télapó, de emellett karácsonyi témájú animációs videók, az ünnephez kapcsolódó ismeretterjesztő szegmensek és persze minijátékok is találhatók.

Hirdetés

Az utóbbiak között van, ami a technológiához kapcsolódik, és vagy alapvető kódolásra biztatja a kisebbeket is, vagy a Google képfelismerő mesterséges intelligenciáját is használja.

A mikulás követése egyébként az Egyesült Államokban oda vezethető vissza, hogy egy katalógusban egyszer véletlenül a hadsereg egyik légibázisának telefonszámát nyomtatták ki azzal a felhívással, hogy a gyerekek itt hívhatják a Mikulást.

A fegyveres erők meglátták a tévedésben rejlő PR-lehetőséget, és egy idő után karácsony időszakában ünnepi sajtóközleményeket adtak ki, többek között a Télapó hollétéről, akit természetesen fejlett radaraikkal mértek be.

Így ma is a légtér védelméért felelős parancsnokság, a NORAD üzemelteti azt a weboldalt, ahol a Google szolgáltatásához hasonlóan élőben nézhetjük, merre osztogatja épp az ajándékokat a szakállas jótevő, illetve ismerhetünk meg ünnepi szokásokat, játszhatunk minijátékokkal, vagy hallgathatjuk meg az időszak legnépszerűbb slágereit. A hadsereg Mikuláskövetője webes felület és androidos alkalmazás mellett iOS-re is elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.