Hirdetés

A Google Fotók többé nem menti a képeket az üzenetküldőkből

|

Kikapcsolják az üzenetküldőkön keresztül kapott fotók automatikus mentését, mert a világjárvány óta túl sokat küldenek az emberek egymásnak.

Hirdetés

A Google úgy döntött, hogy a Google Fotók appban letiltja a népszerű üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül kapott fotók és videók automatikus mentését. A változtatás ideiglenes, és azért szükséges, mert a világjárvány óta az emberek nagyon sok fotót küldenek egymásnak - a Google pedig kímélné az erőforrásokat a felesleges terhelés mellőzésével. Fontos adalék, hogy nem tiltásról van szó, csak az alapbeállítás módosításáról, tehát bárki bármikor visszakapcsolhatja kézzel ezeket a mentéseket is. 

Hirdetés

Minderről a Google Fotók app is jelenít meg értesítést. Teljes lista nincs az érintett appokról, de az XDA szerint a Facebook, az Instagram, a Messages, a Messenger, LINE, a Snapchat, a Twitter, a Viber és a WhatsApp is érintett. 

A meglévő mentéseket természetesen nem érinti a változtatás, és egyetlen érintéssel ismét engedélyezhető az adott mappák automatikus mentése. Emellett az egyes elemek darabonként is menthetőek, ahogy eddig is. 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.