Hirdetés

A Google Fotók többé nem menti a képeket az üzenetküldőkből



|

Kikapcsolják az üzenetküldőkön keresztül kapott fotók automatikus mentését, mert a világjárvány óta túl sokat küldenek az emberek egymásnak.

Hirdetés

A Google úgy döntött, hogy a Google Fotók appban letiltja a népszerű üzenetküldő szolgáltatásokon keresztül kapott fotók és videók automatikus mentését. A változtatás ideiglenes, és azért szükséges, mert a világjárvány óta az emberek nagyon sok fotót küldenek egymásnak - a Google pedig kímélné az erőforrásokat a felesleges terhelés mellőzésével. Fontos adalék, hogy nem tiltásról van szó, csak az alapbeállítás módosításáról, tehát bárki bármikor visszakapcsolhatja kézzel ezeket a mentéseket is. 

Hirdetés

Minderről a Google Fotók app is jelenít meg értesítést. Teljes lista nincs az érintett appokról, de az XDA szerint a Facebook, az Instagram, a Messages, a Messenger, LINE, a Snapchat, a Twitter, a Viber és a WhatsApp is érintett. 

A meglévő mentéseket természetesen nem érinti a változtatás, és egyetlen érintéssel ismét engedélyezhető az adott mappák automatikus mentése. Emellett az egyes elemek darabonként is menthetőek, ahogy eddig is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.