Hirdetés

A Google gyakorlatilag lemondott a notebookokról és a tabletekről



|

Az óriáscég igen jelentős mértékben csökkentette annak a csapatnak a méretét, amelyik ezeken a hardvereken dolgozott.

Hirdetés

A Google az elmúlt években újra és újra próbálkozott a laptopok piacán, illetve tavaly egy táblagépet is mutatott hosszú idő után. Minden jel arra utal azonban, hogy az óriáscég gyakorlatilag lemondott a notebookok és a tabletek fejlesztéséről, ugyanis a Pixelbook és a Pixel Slate mögött álló csapat méretét jelentős mértékben lecsökkentette. 

Hirdetés

Többen úgy gondolják, hogy a hardverekkel foglalkozó munkaerő csökkentése arra utal: a Google belátta, hogy a Chrome OS összességében nem rúghat labdába a Windows 10 mellett a mainstream PC-s piacon, és a jövőben is az olcsó Chromebookok, Chromeboxok és Chromebase-ek ismertetőjegye marad. 

A Business Insider jelentése egyébként nem csak a munkaerő csökkentésére tért ki, hanem azt is megemlíti, a Google sok jövőbeli tervét is a kukába dobta, a hardverkínálat terén pedig innentől kezdve csak a nyereséges megoldásokra koncentrál. Mint például a Chromecast, a Google Home IoT termékek, valamint a Nest. A Chrome OS-eszközök maradnak az OEM-ek játékszerei. Ha pedig már hardver, azért a saját okostelefonokról valószínűleg nem mond le a Google. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.