Hirdetés

A Google hamarosan megkérdezi, hogy milyen böngészőt szeretnél



|

A Google rövidesen választást ajánl böngésző és keresés terén az európai androidosoknak, eközben az EU újabb büntetést szabott ki az óriásra, ezúttal 1,49 milliárd euró értékben.

Hirdetés

A Google mindig is büszke volt az Android nyitott jellegére és a versenyre a gyártók, fejlesztők között. Az Európai Bizottság azonban nem annyira elégedett a Google üzleti szokásaival, és azzal sem, hogy a felhasználók kezébe adja a böngészőjét és a keresőjét. 

Hirdetés

Ezúttal az EU egy 1,49 milliárd eurós büntetést szabott ki a Google-re, amiért az blokkolta a rivális online keresési hirdetőket. Az elmúlt két évben ez a Google harmadik büntetése: tavaly rekordértékű, 4,34 milliárd eurósat szabott ki a cégre az EU, amiért a népszerű Android rendszerével ellehetetleníti a riválisokat. Ez egy 2,42 milliárdos, 2017-es büntetést követett. 

Bár a Google folyamatosan fellebbez, azért igyekszik megoldást is találni. Igaz, hogy az EB határideje már réges-régen lejárt, de most fontos változtatást eszközöl a Google Európában, annak érdekében, hogy az EU kívánságai teljesüljenek. A Google hamarosan megkérdezi az androidos készülékek tulajdonosait Európában, hogy milyen böngészőt és keresőappot szeretnének használni. 

Erre valamikor a következő hónapokban kerül sor, de nem tudni, hogy milyen formában. Egy sima értesítést könnyű figyelmen kívül hagyni, az EB ilyen megoldással biztosan nem lenne elégedett. A végleges üzenet azonban a felhasználókat bosszantaná, a többség tisztában van vele, hogy van választása a Chrome és a Google app mellett. 

Azt továbbra sem tudni, hogy a Chrome és a Google appok előretelepítve érkeznek-e a jövőbeli okostelefonokon, és azt sem, hogy milyen alternatívákat kínálna fel a Google, valamint hogyan. Nem kizárt, hogy a listát az EB is szeretné majd jóváhagyni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.