Hirdetés

A Google így segítene, hogy nagyon könnyű legyen iPhone-ról Androidra váltani



|

A vállalat egy applikációval igyekszik segíteni azokat a felhasználókat, akik az iOS rendszerét cserélnék valamilyen Androidos készülékre.

Hirdetés

Érdekes módszerrel törekszik arra a Google, hogy motiválja az iPhone-felhasználókat az Androidra váltásra. Egy újonnan fejlesztett applikáció lényege ugyanis nem más, mint hogy biztosítsa a gördülékeny átállást az iOS-ről a Google operációs rendszerére.

A nemes egyszerűséggel Switch to Android nevű alkalmazás egyelőre tesztverzióban működik, az első beszámolók alapján pedig nemcsak praktikus, de igencsak egyszerű is lesz a használata.

A lehetőséget a 9to5Google csapata fedezte fel az operációs rendszer legújabb verziójában. A Data Restore Tool applikáció bővült olyan lehetőséggel, amely az iOS-re a Google által fejlesztett Switch to Android nevet említi, ami alapvetően hasonlóan működik, mint a versenytárs Move to iOS applikációja.

Hirdetés

Ennek segítségével az iOS-re letöltött applikáció megnyitását követően a hálózati beállításokban a megfelelő csomóponthoz kapcsolódva az alkalmazás elvégzi az adatok másolását a két rendszer között.

Így az iOS készülékről átmenthetővé válik a kontaktlista, a naptárbejegyzések és a fényképek is a Google Drive-ba. A beszámoló szerint ezeken kívül még az SMS-ek és az egyes alkalmazások is átvitele is lehetséges lesz az Androidos készülékre.

Az applikációk átvitelével kapcsolatban egyelőre nem tudni részleteket, vélhetően az App Store-ban megvásárolt alkalmazások nem kerülhetnek át a másik platformra, viszont az ingyenes appokkal működhet a lehetőség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.