Hirdetés

A Google is megkönnyíti a mobiljai házilagos javítását



|

Az Apple és a Samsung után a Google is beállt a szereld magad-mozgalom támogatói közé.

Hirdetés

A hivatalos szervizek kizárólagossága ellen és a házilagos javítás elősegítéséért küzdő Right to Repair mozgalom komoly győzelmet könyvelhetett el tavaly, amikor az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden is beállt a kezdeményezés mögé, és utasításba adta a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságnak a vonatkozó szabályok kidolgozását.

Az Apple és a Samsung viszont nem várták meg, míg törvénnyel kényszerítik őket, és az almás cég már tavaly ősszel, a koreaiak pedig néhány hete jelentették be, hogy szereld magad-programot indítanak. Most pedig a Google is igazodik a korszellemhez, és könnyebbé teszi a mobiljai otthoni bütykölését.

Hirdetés

A Samsunghoz hasonlóan a keresőóriás is az iFixittel fog össze, gyári alkatrészeket, szerszámokat és komplett javítócsomagokat, illetve útmutatókat kínálva az olyan gyakori műveletekhez, mint az akkumulátor vagy a kijelző cseréje. A program az összes Pixel-mobilt érinti a 2017-ben megjelent Pixel 2-től a még ki sem adott eszközökig.

A gyártó által is ösztönzött házilagos javítás az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában, illetve azokban az európai országokban lesz elérhető, ahol hivatalosan is forgalmazzák a Google telefonjait. Az Apple-höz és a Sasmunghoz hasonlóan azonban a Google sem közölte, hogy pontosan mikor indul a program.

Habár egyértelmű, hogy a tech cégek hirtelen jött lelkesedése főként a törvényhozók szívének megpuhítását szolgálja, vásárlói szempontból mindenképp üdvözlendő az irány. Az pedig még a szereld magad-programoknál is fontosabb, hogy a gyártók már a tervezéskor is igyekeznek fokozni a termékeik javíthatóságát, megkönnyítve a jutányosabb áron dolgozó külsős szervizek dolgát. Jó példa erre az iPad Air 5, amelyben végre-valahára nem ragasztották le az egész akkumulátort.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.