Hirdetés

A Google ismét megmutatta, mire kerestünk a legtöbbször az év során



|

Magyar és globális trendekről árulkodnak a Google évbúcsúztató statisztikái.

Hirdetés

Habár egyelőre még a karácsonyi fények ragyogják be a mindennapjainkat (legalábbis ott, ahol a díszkivilágítás nem lett az energiaválság áldozata), az égősorok mögött már ott dereng az év végi tűzijáték is, hiszen hamarosan a 2022-es esztendő is felkerül a padlásra a korábbi etapok mellé.

A Google már bele is csapott az évzárós hangulatba, hiszen a szárnyai alá tartozó YouTube nemrég tette közzé a zenés összefoglalóját, most pedig a keresőmotor statisztikáiba ugorhatunk fejest, megismerve 2022 legfelkapottabb kifejezéseit.

Kezdjük is rögtön a hazai adatokkal, hiszen a többség számára bizonyára ezek a legérdekesebbek. Ami az összesített toplistát illeti, a magyarok leginkább a közéleti témák kapcsán vették igénybe a Google információs tárházát: az első helyezett az "Ukrajna", a második a "Népszámlálás 2022", a harmadik a "Választás 2022", a negyedik az "EUR HUF" (avagy az árfolyamváltozás), az ötödik pedig az "Orosz-ukrán háború" lett.

Hirdetés

Az ukrajnai események iránti érdeklődést valamelyest a legfelkapottabb személyek listája is tükrözi, Vlagyimir Putyin ugyanis itt a harmadik helyen szerepel, még ha meg is előzi Kulcsár Edina (2.) és Herceg Erika. A negyedik helyre a volt feleségével látványosat pereskedő Johnny Depp, az ötödik helyre pedig a rapper G.w.M futott be.

Tech szempontból a mobiltelefonokra vonatkozó keresést tudjuk kiemelni, ahol a top 5-be egyetlen androidos modell sem verekedte be magát, kivétel nélkül iPhone-ok vezetik a sort: az iPhone 14, az iPhone 13, az iPhone 14 Pro, az iPhone 13 Pro Max és az iPhone SE 2022 követik egymást a csúcson.

A videojátékok kategóriájában a Lost Ark lett az idei legtöbbször keresett cím, őt követte az Overwatch 2, a God of War Ragnarök, az Elden Ring és a Diablo Immortal. A játékok iránti lelkesedés a filmek toplistájára is kihatott, hiszen az Uncharted-széria alapján készült, azonos című Uncharted vezeti a sort, mögötte a Mosolyogjjal, a Top Gun: Maverickkel és a Black Adammel.

Egy éles, ám annál is kalóriadúsabb váltással sokaknak lehet érdekes a legkeresettebb receptek toplistája is, ahol felülről lefelé haladva a fasírt, a franciasaláta, a tócsni, zellerszár és a sajtos stangli hozták lázba a hazai Google-felhasználókat.

Végezetül érdemes röviden rápillantani a globális eredményekre is. Összesítésben itt a Wordle nevű játék és az India-Anglia krikettdöntő megelőzték a háború sújtotta Ukrajnát, míg a negyedik helyen a szeptemberen elhunyt II. Erzsébet királynőt találjuk. A színészeknél Johnny Depp tarolt, aztán az Oscar-gálán pofozkodó Will Smith, majd Depp exneje, Amber Heard és a Smith-pofont elszenvedő Chris Rock következik. A filmek között nemzetközi szinten a Thor: Love and Thunder lett az első, mögötte a Black Adammel és a Top Gun: Maverickkel.

A Google statisztikáit ezen az oldalon tudod megtekinteni, ahol egy legördülő listából választhatod ki az egyes országokra vonatkozó adatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.