Hirdetés

A Google-keresések alapján a koronavírus a mentális egészségünkre is hatással volt



|

Egy kutatás szerint az emberek elég sokszor kerestek rá a szorongással kapcsolatos dolgokra.

Hirdetés

A koronavírus a világ számos részén súlyos problémákat okozott, és a járvány a mindennapi élet több területére is negatív hatással van, sőt sok iparágnak is alaposan keresztbe tett. Ráadásul vannak országok, ahol kifejezetten rossz a helyzet, elég csak például az Egyesült Államokra gondolni, ahol már többmillió fertőzöttet azonosítottak be, és a halálesetek száma is 200 ezer körül mozog, ez az egész helyzet pedig nyilván rossz hatással van a közhangulatra is.

Hirdetés

A Kaliforniai Egyetem tudósai végeztek is egy kis kutatást, ugyanis arra voltak kíváncsiak, hogy az USA-ban milyen gyakran kerestek rá az emberek a szorongással vagy pánikrohammal kapcsolatos kifejezésekre, ehhez pedig a Google-t hívták segítségül. A kutatás során egy 58 napos, egészen pontosan március 13-től május 4-ig tartó időintervallumot vizsgáltak meg, majd összehasonlították a 2004 januárja és 2020. március 12. közti időszakkal, amelyről egyébként csak becsült adatokkal rendelkeztek.

Így derült ki az, hogy a koronavírusos időszakban 11%-kal többet kerestek rá az amerikaiak a témához kapcsolódó kulcsszavakra, ami 375 ezerrel több, mint a várt 3,4 millió darab. Ez egyébként új rekordot is jelent az egyes kifejezések keresési történelmében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.