Hirdetés

A Google legújabb MI kísérlete mindenkiből ikonművészt varázsol



|

Sosem volt még ilyen könnyű 2D-s ábrázolásokat készíteni.

Hirdetés

A Google legújabb MI kísérlete az AutoDraw névre hallgató internetes alkalmazás, ami a kézi vonalakat szimmetrikus, jól megformált ikonokká vagy ábrázolásokká változtatja, amiket később ingyen le is tölthetnek a kísérletezők.

Az AutoDraw működik böngészőből számítógépen, de telefonon és tableten is elérhető a mesterséges intelligencia által hajtott szoftver.

Hirdetés

A program ugyan azt a technológiát használja, amit a Quick, Draw! is, ami szintén a Google egy fejlesztése, amiben a felhasználók rajzainak témáját próbálja megtippelni az MI. A technika lényege, hogy a gép minden játékból tanul, így egyre pontosabban tippel ahogy múlik az idő.

Az AutoDraw-ban szabadkezű rajzolásra is van lehetőség, tippelés nélkül. Hasonlóan a többi rajzolós alkalmazáshoz, itt is van feltöltés funkció, átméretezés, színváltás és szöveget is beilleszthetünk. A technika azonban más, mint aminek elsőre tűnik. Az AutoDraw ugyanis nem a felhasználók rajzait alakítja át, azokat csak összeveti a korábban feltöltött ábrákkal és a legjobban hasonlítókat ajánlja fel behelyettesítésre.

Ha valaki profi szinten foglalkozik hasonló szinbólumok megjelenítésével, a saját műveit is beküldheti, hogy ezzel bővítse az MI repertoárját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.