Hirdetés

A Google Lens megoldja a matek házidat



|

A Google Lens házi feladatos szűrője többek között a matematikai számítások megoldásával is elboldogul.

Hirdetés

Az egyszer biztos, hogy ha eddig beengedett egy dolgozatírásra mobilokat a tanár, mostantól nem fog: a telefonnal ugyanis innentől úgy oldhatunk meg egyenleteket, hogy be sem kell pötyögnünk azokat. A Google vizuális keresőeszköze, a Google Lens a homework, vagyis házi feladat szűrővel bővült, amely többek között a matematikai számítások megoldására is képes.

Hirdetés

Egy ikonra nyomva arra kér az app, hogy fotózzuk le a házinkat, és még a kereső is téglalap alakú azért, hogy elférjenek az egyenletek és hosszú kérdések. A fotózás után a Google Lens kiemel minden egyenletet és kérdést a területről. Ezek aztán másolhatóak, Chrome-on át PC-re küldhetőek vagy szerkeszthetőek. Azután egy kártya kínálja fel a megoldásokat, több opció szerint. A megfelelő kiválasztása után lépésenkénti bontásban magyarázza el a választ a Google, amely egyébként nem annyira dolgozat alatti csalásra, mint inkább távtanulási segédnek szánja a funkciót.

Tudományos kérdéseknél pedig tudáskártyákat jelenít meg a Google Lens, grafikus elemekkel és magyarázatokkal. A Google szerint ennek hatására jobban megértik majd a diákok az alapvető témákat, ezért az útmutatókat a keresőre is kiterjesztik, a biológiai és kémiai tudományos témákról pedig 3D-s tartalmakat jelenítenek meg mobilon. A matek feladatok megoldását egyébként a Socratic app végzi a háttérben, amit a Google tavaly augusztusban vásárolt fel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.