Hirdetés

A Google Maps már a környezettudatos életmódot is segíti



|

A Google Maps új funkciónak köszönhetően az emberek könnyebben megtalálhatják, hol tudják leadni az újrahasznosítható hulladékot.

Hirdetés

A Google a Föld napja alkalmából tovább bővítette egy olyan lehetőséggel a Google Maps szolgáltatást, amely jelentősen hozzájárulhat a különböző anyagok és újrahasznosítható hulladék megfelelő kezeléséhez.

Az újítás már minden felhasználó számára elérhető, illetve a hitelesített vállalkozások a Google My Business oldalon keresztül beállíthatják, milyen típusú tárgyak újrahasznosításával foglalkoznak.

Az új Google Maps funkció lényege, hogy a rendszeren belül azonosíthatóvá váltak mindenki számára azok a helyszínek és vállalatok, amelyek valamilyen formában hulladék újrahasznosításával vagy újrafeldolgozásával foglalkoznak.

Hirdetés

A térképen megjelenik ezentúl, hogy például ruházat, elektronikai termékek, üveg vagy műanyag is leadható egy bizonyos helyszínen, így a felhasználók számára könnyebbé válik a szelektív hulladékgyűjtés.

A Google My Business oldalán keresztül a cégek saját maguk beállíthatják, milyen információ jelenjen meg a térképen az újrahasznosítással kapcsolatban, illetve az egyéni felhasználók is jelölhetik mások számára az egyes helyszíneket.

Az új funkcióról és a Google fenntarthatóságra való törekvéséről a cég egy új bejegyzésben írt, ami a hivatalos blog felületén olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.