Hirdetés

A Google megölte az Android navigációs gombjait



|

A Pixel 3 és a Pixel 3 XL kizárólag gesztusvezérléssel használható, mindez pedig jelzi az Android jövőjét.

Hirdetés

A Google az aktuális csúcskészülékeinek a bemutatója után megerősítette, hogy ha tehette volna, akkor a sima Pixel 3 kijelzőjébe is szenzorsávot lógat. A készülékek előlapjáról az értesítési LED is eltűnt, a jackcsatlakozó pedig nem tért vissza. Mi kerülne még egy listára, ha azt akarnánk összeírni, hogy mi lesz az Android jövője? Az, hogy a Google megölte a navigációs gombokat. 

Hirdetés

A gesztusvezérlésre építő kezelőfelületek praktikusabbak a gomb alapú navigációnál, de csak akkor, ha jól vannak megtervezve. A Google igyekszik mindent megtenni a változásért, ennek jegyében pedig úgy döntött, hogy a Pixel 3 és a Pixel 3 XL már kizárólag csak gesztusvezérléssel használható. Az új navigáció nem kapcsolható ki, vagyis nem lehet visszatérni a három gombos klasszikus navigációhoz. 

Mindez nem a két új zászlóshajó miatt érdekes, hanem azért, mert a Google hivatalosan is megerősítette, hogy innentől kezdve az Android így viselkedik majd. Vagyis mindenki muszáj lesz áttérjen a gesztusalapú vezérlésre, mert ez lesz az Android alapja. 

Mivel az Android alapvetően nyílt természetű, ezért valószínűleg ahány gyártó, annyi apró eltérés lesz. Gesztusvezérlést fejleszt elvégre többek között a Xiaomi, a OnePlus, a Samsung, a Huawei és az Oppo is, mind eltérő koncepció alapján. Minden bizonnyal sokan megtartják a három gombos opciót is tartalékként. A visszajelzések szerint a legjobb munkát eddig a Xiaomi végezte, az új felület nem csak jól működik, de helyet sem vesz el feleslegesen a képernyőből. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.