Hirdetés

A Google megvenné az HTC-t



|

A jelentések szerint a tárgyalások a felvásárlásról már az utolsó szakaszban tartanak. 13 éves mélyponton az HTC.

Hirdetés

Nem is olyan régen emlékeztünk meg az HTC érdemeiről, amikor felröppent a hír, hogy akár a vállalat egészét is eladnák. Röviddel azután kiderült, hogy tényleg nagy a baj a szebb napokat megélt cégnél, még ha az HTC U11 tényleg nagyon jól is sikerült (apróbb hibákat leszámítva). Ez a készülék sem mentette meg a gyártót, ráadásul az idén augusztusi eredményeik az elmúlt 13 év legrosszabbját jelentették, az árbevétel 51,5 százalékot esett egy hónap, és 54,3 százalékot egy év alatt. 

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy aki meg akarta venni az HTC U11-et, az már megtette, a készülék népszerűsége már lefelé tartó spirálban van. Új zászlóshajó viszont egy darabig biztosan nem lesz. 

Hol a mentőöv? A jelentések szerint a Google kezében, amely az HTC teljes okostelefonos üzletágát felvásárolná. A kínai Commercial Times úgy tudja, hogy a Google vagy az egész céget vinné, vagy pedig stratégiai partnerré válna. Az HTC Vive üzletágat viszont nem adják el, külön cég marad, a Google-től függetlenül. 

A fordulat nem meglepő, már csak azért sem, mert a tavalyi Pixel okostelefonok után a Pixel 2-t ismét az HTC gyártja. Az óriás viszont nem teljesen elégedett, ez az oka, hogy a Pixel XL 2 már az LG kezébe került. 

A szakértők szerint nagy stratégiai lépés lenne ez a Google-től, de nem biztos, hogy sikerülne házon belül okostelefont gyártania a cégnek. A legutóbbi hasonló esetnek sem lett ráadásul jó vége, a Motorolának csúfos vége lett a Google kezében. 

Az HTC tőzsdei árfolyama egyetlen nap alatt megint 8 százalékot esett. A cég hitelt adott az állításoknak, de nem fűzött semmihez megjegyzést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.