Hirdetés

A Google megveszi a Fitbitet



|

A sok pletyka igaznak bizonyult: 2,1 milliárd dollárt ad a Fitbitért a Google, jönnek a Google viselhető eszközei.

Hirdetés

Sok pletyka előzte meg a bejelentést, végül minden igaznak bizonyult. A Google tényleg felvásárolja a Fitbitet, 2,1 milliárd amerikai dollárért. A 12 éve elindult Fitbit jelenleg még uralkodónak számít a viselhető eszközök piacán, miközben a Google kissé furcsább kanyarokat írt le ezen a téren: a vállalat által 5 éve fejlesztett Wear OS nem tudott olyan stabilan megkapaszkodni a piacon, mint néhány egyéb wearable rendszer, és a Google saját termékei sem törtek fel ebben a kategóriában. A várva-várt Pixel Watch pedig sosem érkezett meg.

Hirdetés

Ez most változik, ugyanis amint lezárul a felvásárlás, a Google saját gyártású viselhető eszközökkel jelentkezik majd a piacon, a felvásárlást pedig befektetésnek tekinti a Wear OS-be - tehát egy kicsit olyasmi ez az egész, mint amikor a Microsoft szép lassan bekebelezte a Nokia mobilos szekcióját, hogy a legendás névvel és a tapasztalt csapat által fejlesztett hardverekkel a mobil Windows esélyeit javítsa. Nekik láthatóan nem jött be a dolog, de ettől a Google még simán sikerre viheti a dolgot.

Akik aggódnak a felvásárlás miatt, azok arról beszélnek, hogy a két cégnek erősen eltérő üzleti modellje van: a Google a pénze nagy részét célzott reklámokkal keresi, a Fitbit viszont eddig nem ezen az úton haladt. Gyorsan meg is nyugtatták a meglévő felhasználókat, hogy mindenki rendelkezik a maga adataival, tudja majd mit gyűjtenek róla, a személyes információkat nem adják ki, ahogyan az egészségügyi adatokat sem használják fel reklámcélokra. Ugyanilyen nyilatkozatot tett a Google is. 

Azt egyelőre senki sem tudja, hogy örökre eltünteti-e a Google a Fitbit márkanevet, ahogyan az sem tiszta, hogy leállnak-e a jövőben a meglévő Fitbit eszközök, és mi lesz a Fitbit jelenlegi felhasználóival. A Fitbit szerint mindenesetre rövid távon semmi sem változik, tehát arra biztosan nem kell számítani, hogy pár héten belül Google-nek hívják majd az eszközöket a csuklónkon. A felvásárlás pedig jövőre zárul le, addigra kiderül, hogy a Fitbit megmarad-e különálló belső márkanévnek, vagy a későbbiekben érkező viselhető eszközök már Google logóval kerülnek a boltokba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.