Hirdetés

A Google mindent megtesz a Chrome felhasználóiért



|

A felháborodások miatt a Chrome 70-től kezdve újra opcionális lehetőség lesz az automatikus bejelentkezés.

Hirdetés

A Chrome 69-cel kezdődően a Google szolgáltatásaiba való bejelentkezés egyet jelent a Chrome-ba történő automatikus bejelentkezéssel is. A dolog óriási felháborodást váltott ki a felhasználókból, ezért a Google mérnökei gyorsan rámutattak, hogy a Chrome-ba történő bejelentkezés még nem jelenti azt, hogy a böngésző egyből minden felhasználói adatot feltölt a Google szervereire. 

Hirdetés

A jelek szerint ez nem volt elég megnyugtató, ezért a Google úgy döntött, hogy a visszajelzések alapján módosításokat eszközöl. Ennek megfelelően bárki kijelentkezhet a Chrome 70-nel kezdődően az automatikus bejelentkezés lehetősége alól. 

A Google az újítással könnyebbé szeretné tenni a felhasználók dolgát, és jelezni számukra, hogy egyes szolgáltatásokban be vannak jelentkezve. A Google mostani gesztusa ellenére az automatikus bejelentkezés továbbra is aktiválva lesz alapból, de most már legalább ki lehet kapcsolni, ha valakit ez zavar. A kezelőfelület is egyértelműbben jelzi majd a jövőben, hogy a böngésző szinkronizálja-e az adatainkat a Google szervereivel. 

A magánszférát erősíti, hogy ha a Chrome 70-től kezdve töröljük a sütiket, akkor a Google-sütiket és minden egyebet is töröl a szoftver. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.