Hirdetés

A Google néhány okostelefonjával nem lehet fotózni



|

Végzetes hiba miatt használhatatlan egyes Pixel 2 készülékek kamerája - a Google már dolgozik a megoldáson.

Hirdetés

A Google Pixel 2 és Pixel 2 XL okostelefonjainak elképesztően jó a kamerája, ami az erős hardver mellett a Google HDR+ algoritmusának is köszönhető. Éppen ezért nagy kár, hogy egyes modelleken használhatatlan a kamera. 

Hirdetés

Már a megjelenés óta panaszkodnak néhányan, hogy kis számú Pixel 2 és Pixel 2 XL készüléknél a rendszer végzetes hibára hivatkozva képtelen elindítani a kamerát. A Google azt javasolja, hogy az érintettek töröljék a fényképezős app gyorsítótárát, indítsák újra a készüléket, majd próbálkozzanak ismét. Ha ez nem segít, akkor repülőmódban talán működik a kamera. 

Mondani sem kell, az érintettek közül sokaknál semmi sem segít. Egy július 8-i tweetben újfent erre panaszkodott valaki, a Google pedig végül elismerte, hogy tud a hibáról. A mérnökök immáron vizsgálják a problémát, és keresik a megoldást. 

A korai jelentésekkel ellentétben a Google nem cserél minden érintett Pixel készüléket garanciában, mostanra pedig az is kiderült, hogy a hiba szoftveres eredetű. Remélhetőleg frissítéssel javítható a tavaly október óta fennálló hiba. Érdemes továbbá megjegyezni, hogy valóban csak kevés készüléket érint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.