Hirdetés

A Google nem mondott le a tabletekről



|

Átmenetileg eltűntek a táblagépek a Google androidos weboldaláról, de aztán visszatértek. A Google még nem mondott le a tabletekről.

Hirdetés

A Google az elmúlt években erősen hanyagolta a táblagépeket, és nemrég történt meg, hogy a hivatalos androidos oldaláról egy az egyben le is kerültek. Mindezek miatt mindenki azt hitte, hogy vége a tettetésnek, a Google végzett az androidos tabletekkel. 

Hirdetés

A következtetés logikus volt, már csak azért is, mert az oldal eleve olyan tableteket hirdetett, mint a nem éppen új NVIDIA Shield vagy Samsung Galaxy Tab S2. Az oldal az androidos főoldalra irányított át mindenkit. 

Mindezek után Hiroshi Lockheimer arról adott hírt a Twitteren, hogy a történteket egy hiba okozta az oldal frissítésekor. A hiányzó táblagépes szekciót azóta helyreállították. Bár ez nem jelenti azt, hogy a Google végzett a táblagépekkel, azt sem, hogy innentől kezdve azokra koncentrál. Az oldalon továbbra is elavult eszközöket mutogat a Google. 

Az utóbbi időben alapvetően a Samsung és a Huawei androidos táblagépei tartják frissen a piacot, amelyen a kínálat már messze nem olyan izgalmas és naprakész, mint évekkel ezelőtt. Az Android P-hez sincs fejlesztői tablet. A Google sokak szerint ugyanakkor nem mond le a tabletekről, egyszerűen csak dolgozik a nagy áttérésen. A jövőben ugyanis jó eséllyel a Chrome OS-t futtató táblákra koncentrál majd, amelyek az androidos appokat is képesek futtatni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.