Hirdetés

A Google nem szeretné, ha a robotok leváltanák az embereket



|

Emiatt többek között 1 milliárd dollárt áldoz arra a Google, hogy az emberek könnyebben találhassanak állást Amerikában.

Hirdetés

A feltétel nélküli, mindenkinek járó alapjövedelem ötlete már rég nem újdonság, és bár csak néha kerül elő, a gazdagok már rég félnek a negyedik ipari forradalom által kiváltott társadalmi és gazdasági következményektől. Az automatizálás, a robotika, a nanotechnológia és a mesterséges intelligencia a világ és a munkaerőpiac egyes részein teljesen feleslegessé teheti az emberi tényezőt és munkát. 

Hirdetés

Amerikában zajlik a folyamat a leggyorsabban, a fentebb említett dolgok mellett egyre több az önkiszolgáló- rendszer vagy mondjuk a robotautó. 

Nem csak az amerikai dolgozók és a kormányzatok aggódnak azonban, hanem a Google, valamint az ügyvezetője, Sundar Pichai is. 

Pichai három módon is igyekezne segíteni abban, hogy a technológia ne cserélje le az embereket. A Grow with Google program keretében igyekeznének felzárkóztatni a potenciális munkaerőt az aktuális követelményekhez. Mivel a környezet gyorsan változik, ezért a fiatal felnőttek úgy érzik, nem felelnek meg az egyes pozíciókhoz. A helyzet csak rosszabb lesz, a felmérések szerint 2020-ra Amerikában az állások harmadához nem lesz képzett ember. A Grow with Google eszközt és tréninget adna (digitális feladatok, IT, támogatás, web, androidos fejlesztés) ingyen minden álláskeresőnek a felzárkózáshoz. 

A Google továbbá 1 milliárd amerikai dollárt fizet a helyi nonprofit szervezeteknek azért, hogy segítsen az álláskeresőknek megbirkózni a technológia miatti kihívásokkal és a változó munkakörnyezettel, szakadékokkal. A cél az, hogy senki ne legyen elzárva a lehetőségek elől. A Google további 1 millió önkéntes munkaórát is ráfordít a hasonló eseményekre, képzésekre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.