Hirdetés

A Google Play Áruházon keresztül frissülhet az Android



|

Arra utaló jeleket találtak, hogy a jövőbeli androidos rendszerfrissítések a Google Play Áruházon keresztül érkezhetnek.

Hirdetés

A 9to5Google alaposabban is megvizsgálta a legújabb Play Áruház appot, és arra utaló jeleket talált, hogy a Google valami érdekes újításon dolgozik. A jövőben ugyanis ugyanúgy intézné az androidos rendszerfrissítések közzétételét, mint az appok frissítését: a Play Áruházon keresztül. 

Hirdetés

Az újítás még nincs kész, és azt sem tudni, hogy mikor vetnék be élesben. Az sem biztos, hogy valaha bevetik, ha pedig igen, akkor elképzelhető, hogy csak a Pixel vagy az Android One mobiloknál. Ami biztos, az az, hogy a Google jelenleg is fontolgatja ezt a lépést. 

Képek egyelőre nincsenek az új funkcióról, de a szöveges elemek szerint hasonló lesz, mint a jelenlegi rendszerfrissítő a Pixeleken. Először letölteni lehet majd a csomagot, aztán előkészíti azt a készülék, majd telepíti. 

Az könnyen lehet, hogy a Pixel okostelefonok a jövőben a Play Áruházon keresztül frissülnek, az viszont jó kérdés, hogy mi lesz a többi gyártó mobiljaival. A legtöbb androidos gyártó ráadásul nagyon megkésve hozza el a frissítéseket. A Project Treble elméletileg megoldja ezt a problémát, ugyanakkor ezt már évek óta halljuk, és még az Android 9 Pie is igen sokára futott be a legtöbb csúcsmobilra. Talán az is segíthet, ha a rendszerfrissítéseket úgy tehetik közzé a cégek, mint az alkalmazásfrissítéseket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.