Hirdetés

A Google sem feledkezett el az 1848–49-es forradalomról és szabadságharcról



|

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc uralja a mai napon a Google keresőjét.

Hirdetés

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik legmeghatározóbb eseménye volt, ami nem csak nekünk fontos emlék. Rendszeresen meg szokott emlékezni róla minden évben március 15-én a Google is, a tech-óriás ilyenkor keresőjének nyitóképét varázsolja át valami egyedi mintára. 

Nem volt ez másként idén sem, alább megtekinthető, mivel készült 2023-ban a Google március 15-re.

Hirdetés

A korábbi években láthattunk már sokféle megoldást, volt például, hogy kokárdákból lett kirakva a Google felirat, míg máskor egy huszár került a logó közepére. Ezúttal ezeknél klasszikusabb ábrázolás mellett döntöttek, egy magyar zászló fogadja a mai napon azokat, akik a Google keresőjére kattintanak. 

A Google keresőjében a magyar zászló gifként, animálva jelenik meg.
A Google keresőjében a magyar zászló gifként, animálva jelenik meg.

A zászlóra bökve egyébként egyből a "Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója" keresésre dob bennünket a Google. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.