Hirdetés

A Google Térkép már a koronavírus terjedését is mutatja



|

Járványmódot kapott a Google Térkép, a szolgáltatás már az esetszámokat is kijelzi az egyes városokban.

Hirdetés

A koronavírus terjedésével sok cég igyekszik tenni valamit azért, hogy az emberek biztonságosabban közlekedhessenek. A Google is változtatott már a Térképen több alkalommal, most pedig egy új, koronavírussal kapcsolatos réteget épít be a mobilos alkalmazásába. Ahogyan át lehet váltani 3D-s nézetre, úgy mostantól a koronavírus-rétegre is. Ez az utóbbi hét nap átlagos esetszámait mutatja meg, a kiválasztott hely 100 000 fős mintájára vonatkoztatva. 

Hirdetés

A Google jelzi, hogy az esetszám fölfelé vagy lefelé irányuló tendenciát mutat, és a területeket be is színezi a jobb átláthatóság kedvéért. Ha 100 000 emberből 1-nél kevesebb beteget tartanak nyilván, akkor a térkép szürke lesz. 1-10 eset között sárga, 10-20 között narancssárga, 20-30 között sötét narancssárga. 30-40 között már piros, 40 fölött pedig vörös. 

Ezen a héten elvileg mindenkinél elérhetővé válik az újítás Android és iOS alatt is. A Google 220 ország felhasználóit képes kiszolgálni adatokkal, ebben a WHO és a helyi hatóságok is segítik majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.