Hirdetés

A Google többé nem spórol a mobilnettel



|

Törölte a korábban népszerű Datally alkalmazását a Google a Play Áruházból, és Android 10 alatt már eleve használhatatlan lesz az app.

Hirdetés

A Google két éve indította el a Datally androidos alkalmazását, amelynek segítségével bárki takarékoskodhatott a mobilnetes adatforgalmával. A Google most úgy döntött, hogy nem elégedett a szolgáltatással, ezért elkaszálja. 

Hirdetés

Akinek már telepítve van a program, az egyelőre tovább használhatja, de a Google Play Áruházban többé nem érhető el. Szintén érdekes adalék, hogy maga az app informálja a felhasználót: az Android 10-zel nem kompatibilis. Vagyis aki megkapja a rendszerfrissítést a mobiljára, az többé nem tudja majd használni a Datallyt. 

A Datally egy VPN segítségével, automatikusan ellenőrizte a telepített appok adathasználatát, és lehetővé tette a háttérbeli adathasználat korlátozását. Az adathasználatról pedig látványos visszajelzéseket adott az app. 

Mostantól azonban más megoldást kell keresnie annak, aki takarékoskodna egy szűkre szabott adatkerettel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.