Hirdetés

A Google üzenetküldője lehet a ludas, ha melegszik a telefonod



|

Kellemetlen hiba ütötte fel a fejét a Messages csevegőappban.

Hirdetés

A Google 2014 óta csiszolgatja a saját üzenetküldőjét, az egykori Android Messagest, amely egy ideje már simán csak Messages néven fut. A csevegőplatform lényegében az iOS-ről ismert iMessage androidos riválisa, RCS-támogatással és a Google-szolgáltatások mély integrációjával.

Most azonban egy kellemetlen hibával lepte meg a felhasználókat, ami a készülékek túlmelegedéséhez és az akkumulátor gyors leapadásához vezethet. A Google Pixel Reddit-fórumon többen is beszámoltak róla, hogy a Messages miatt akkor is megnyitva maradhat a kamera, ha az app már csak a háttérben fut.

Hirdetés

A hibát a kamerával lőtt fotós vagy videós mellékletek csatolása okozza, ami után a képrögzítő egyszerűen nem záródik be, hanem tovább fut a háttérben, jelentősen megterhelve a készüléket.

Forrás: 9to5Google

A túlmelegedésen és az akku gyorsabb merülésén túl az Android 12-es készülékek külön is jelzik, hogy a Messages a kameránkat használja. A hiba kiküszöbölésének legegyszerűbb módja az üzenetküldő teljes bezárása, aki pedig tartós megoldást szeretne, az teljesen letilthatja a Messages hozzáférését a kamerához, ám ebben az esetben nem tud majd csevegés közben lőtt fotós-videós mellékleteket csatolni.

Mivel a beszámolók egy Google Pixel-fórumról származnak, egyelőre nem tiszta, hogy más androidos modelleket is érint-e a hiba, de a biztonság kedvéért érdemes odafigyelni rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.