Hirdetés

A Google üzenetküldőjébe is megérkeztek az iMessage-reakciók



|

Egy kicsit közelebb került egymáshoz az Android és az iOS világa.

Hirdetés

Az iPhone-felhasználók egyik kedvenc funkciója a beépített iMessage csevegőapp, amely titkosított webes üzenetté alakítja az SMS-eket, ha azokat egy másik iPhone-ra küldjük. Az alkalmazás a Facebook Messengerhez és a többi társához hasonlóan reakciókat (Tapback) is kínál, ezeket azonban csak Apple-eszközökön (az iPhone mellett iPaden és Macen) láthatjuk.

A Google saját megoldása, az androidos Google Messages jelenleg úgy hidalja át a problémát, hogy szöveges visszajelzést ad a reakciókról: szívecskézés esetén például kiírja, hogy az illető "szerette" az üzenetünket, míg a felfelé mutató hüvelykujjat "kedvelésként" fordítja le. A puritán eljárás nem mutat valami jól, ám a jelek szerint hamarosan változhat a helyzet.

Hirdetés

A 9to5Google ugyanis arról számolt be, hogy a Google Messages legújabb bétájában már megjelentek a felturbózott, RCS-alapú visszajelzések, amik emojikká konvertálják az iMessage Tapback-reakciókat. Az új rendszerben a "Haha" helyett könnyezve nevető, a felkiáltójel helyett csodálkozós, a kérdőjel helyett pedig gondolkodós emojit kapunk a szövegbuborékok sarkába. A lefelé és felfelé mutató hüvelykujj viszont ugyanaz maradt.

A Google döntését ugyan már most is érik kritikák, amiért nem hűbben vette át az eredeti szimbólumokat, de a jelentésüket tekintve igazából nincs lényegi különbség az androidos emojik és az Apple által használt írásjelek között. Az alábbi fotó felfedi az új reakciókat, alul pedig a korábbi, szövegalapú visszajelzéseket láthatjuk:

Forrás: 9to5Google

A funkció "Show iPhone reactions as emoji" (iPhone-reakciók mutatása emojiként) néven szerepel az üzenetek beállításaiban, ahol akár ki is lehet kapcsolni. A béta fokozatosan válik elérhetővé, a 9to5Google szerkesztőségében a cikk megírásáig még csak egyetlen Pixel 6 Prón fértek hozzá.  Az pedig még hónapokba is beletelhet, mire elkészül a végleges frissítés, de mindenképp remek hír, hogy a Google-nél dolgoznak a platformok "összebékítésén".

Az Apple-t egyébként sok kritika éri, amiért feltűnő színekkel különbözteti meg az iMessage üzeneteket a hagyományos SMS-ektől. Az Androidos telefonról érkező SMS-ek zöld buborékja ugyanis az Egyesült Államok fiatalsága körében már szabályosan cikinek számít, ami sokszor kiközösítéshez vezet. A youtuber Marques Brownlee nemrég videót is készített a bizarr jelenségről, érdemes megnézni:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.