Hirdetés

A Google végre kivégzi az 1 GB RAM-mal szerelt mobilokat



|

A gyártók kénytelenek lesznek több memóriát biztosítani még a legolcsóbb okostelefonokban is.

Hirdetés

A 8-12 GB memóriával szerelt okostelefonok korában egyre anakronisztikusabbnak hat, hogy egyes ultra-olcsó készülékek továbbra is 1 GB RAM-mal érkeznek, köszönhetően annak, hogy az Android lekönnyített változata, az Android Go támogatja ezt a lehetőséget.

A tapasztalatok azonban - nem meglepő módon - azt mutatják, hogy a gyakorlatban ez csak fájdalmas kínlódáshoz vezet, így a Google végre elhatározta magát, és hadat üzent a túlzásba vitt gyártói spórolásnak.

Hirdetés

A keresőóriás az Android fejlesztői blogján közölte a hírt, hogy a 2023-ban érkező Android Go 13 már minimum 2 GB RAM-ot igényel majd, vagyis az OEM partnerek csak ennek biztosításával telepíthetik a készülékeikre az operációs rendszer legfrissebb verzióját. A memóriával párhuzamosan a tárhelyre vonatkozó követelményt is szigorította a vállalat, ebből már legalább 16 GB-ra lesz szükség.

Ahogy az a fenti táblázaton látható, utoljára két éve emelték a 2017 óta elérhető Android Go minimum rendszerkövetelményeit, akkor az eredeti 512 MB-os határt duplázva 1 GB-ra. Az újabb szigorítás mindenképpen jó hír, hiszen jóval élhetőbbé teszi a budget készülékeket.

A partnerek túlnyomó többségét azonban nem érinti mélyen a döntés, a gyártók ugyanis zömében már eddig is biztosították a 2 GB memóriát az Android Go-t futtató modellekben, így például a februárban megjelent Nokia C21-szériában, vagy a Samsung Galaxy A03 Core-ban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.