Hirdetés

A gyári kameraalkalmazás felé terel az Android 11



|

A Google szerint biztonsági okai vannak annak, hogy az Android 11 sok esetben a gyári kameraapp használatát kényszeríti.

Hirdetés

Bajban lesz az, aki eddig külsős fejlesztésű kameraalkalmazásra (vagy a Google kamerás appjának nem hivatalos portjára) támaszkodott az androidos mobilján. Az Android 11 ugyanis a külsős appoknál már nem engedélyezi a kameraapp kiválasztását, muszáj lesz a gyári megoldást használni, amikor az adott programmal fotót vagy videót akarunk rögzíteni. Az Android Police beszámolója szerint ezt a Google is megerősítette. Amelyik fejlesztő kivételt szeretne, annak pontosan meg kell határoznia a konkrét appokat és azok elemeit. 

Hirdetés

A Google szerint minderre biztonsági okokból és a magánszféra védelme miatt van szükség, a hackerek ugyanis telepíteni tudnak kártékony kameraappokat a mobilokra, majd azok indításával fotókat és érzékeny információkat lophatnak az appokból. 

Fotózni persze továbbra is lehet majd a választott kameraappból, majd a galériából megosztani a képet, de tény, hogy ezzel változhatnak a használati módok, és kevésbé lesz sokoldalú az Android. Még ha első hallásra ez visszalépésnek is tűnhet, az egyre aggasztóbb biztonsági fenyegetések és botrányok fényében üdvözlendő a dolog. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.