Hirdetés

A Gyűrűk Ura rajongói hamarosan mechanikus billentyűzettel tanulhatnak tündéül



|

Sőt, azoknak is akad valami, akik inkább a törpök nyelvét preferálják.

Hirdetés

Nagyon sokféle billentyűzetkiosztás létezik, és bizonyos esetekben nemcsak más karakterekkel találkozhatunk a klaviatúrán, hanem adott gombok helye és formája is változó lehet.

A magyar kiosztást már jól ismerjük, és hamarosan arra is lesz megoldás, hogy valaki a billentyűzetét használva tanuljon meg egy-egy mesterségesen megalkotott fantasy nyelvet. Nem is akármelyiket.

Hirdetés

A különböző perifériákat árusító Drop weboldalán már elő lehet rendelni egy pofás kis gombkészletet, amivel gyakorlatilag tünde kiosztásúvá varázsolhatjuk billentyűzetünket. Ezeken ugyanis a Tolkien által megalkotott sindarin nyelvhez használt tengwar írásrendszer betűi szerepelnek. Szerencsére mellettük az arab számok és a latin ábécé betűi is megtalálhatóak, így akár nyelvtanuláshoz is jól jöhetnek.

Azoknak sem kell csüggedniük, akik a hegyes fülű népség helyett inkább a hegyek mélyén kincs után kutató alakokat szívlelik, mivel a törp, vagyis a khuzdul nyelv alapján is készültek gombok.

Hab a tortán, hogy ezek hivatalosan licencelt termékek, amelyeket egy Matt3o nevű alkotó tervezett meg. Ha valaki a külalakra is ad, akkor még különféle színvariációkat is talál, a hardcore rajongók pedig választhatnak olyan gombokat, amelyekre a támaszként szolgáló arab számok és a latin betűk rá sem kerültek.

A Tolkien mesterséges nyelvei által ihletett csomagokat már elő lehet rendelni, és a tervek szerint 2022. január 18-án kezdődik meg a kiszállításuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.