Hirdetés

A hajléktalanok különleges kapszulákban hajthatják álomra fejüket egy német városban



|

A mindenféle hasznos tulajdonsággal ellátott szerkezetben akár két ember is kényelmesen elfér.

Hirdetés

Sajnos továbbra is komoly problémát jelent a világ számos országában a hajléktalanság, mivel még mindig vannak olyan emberek, akiknek nincs hol lakniuk, így jobb esetben egy hajléktalanszállón, rosszabb esetben pedig az utcán húzzák meg magukat. A téli hidegek miatt még nagyobb veszélyben vannak ezek az emberek, ám egy német város egészen futurisztikus és egyben praktikus módon igyekszik segíteni nekik.

Ulm városának több pontján is megjelentek olyan speciális kapszulák, amelyekben a hajléktalan emberek alhatnak éjszakánként, és ugyan már korábban is lehetett találkozni ilyen szerkezetekkel, nemrég meg lettek újítva. Az acélból és fából készült, víz- és szélálló kapszulák napelemekkel vannak kiegészítve, és ketten is kényelmesen elférnek benne. A megújult szigetelés és még ellenállóbb anyagok miatt pedig most még ütősebb lettek az Ulmer Nest projekt kapszulái.

Hirdetés

Kamerák ugyan nem kaptak helyet benne, ám az ajtók kinyitása után értesítést kap egy segélyszervezet, ami az éjszakát követően gondoskodik arról, hogy a szerkezet tiszta, illetve használható legyen. Sőt, ha lehetséges, akkor a kapszulát igénybe vevő személyt is felkeresik, hátha szüksége van segítségre.

Praktikus, ráadásul elég költséghatékony megoldásnak tűnik ez az egész, így remélhetőleg hamarosan Európa több városában is elterjedhet majd az ötlet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.