Hirdetés

A hardcore játékosok nagyobb eséllyel lehetnek kibertámadás áldozatai



|

Kellemetlen hírt hozott egy friss felmérés a kompetitíven játszók számára.

Hirdetés

Számos formája van a kibertámadásnak, és egy gyanús link vagy furcsa fájl bizony nem csak azoknak okozhat gondot, akik ritkábban interneteznek.

Azt hihetnénk, hogy a gamerek tisztában vannak a világháló veszélyeivel, de az adatok azt mutatják, hogy ez nem egészen igaz, és gyakran ezek a felhasználók is viszonylag könnyű célpontot jelentenek a támadók számára.

Hirdetés

A NortonLifeLock több mint 5300 felnőtt bevonásával készített egy felmérést, ami érdekes adatokkal szolgált. Kiderült például, hogy a játékosok közel fele (46%) volt már valamilyen kibertámadás áldozata, ráadásul ez az adat még rosszabb (66%) a hardcore rétegnél. A megtámadott gamerek 76%-a pedig átlagosan 700 dollárnál is több pénzt veszített a kiberbűnözés miatt.

A nyolc ország bevonásával megejtett kutatásból azt is megtudhattuk, hogy a gamerek 27%-a simán feltörné még valamelyik családtagjának, barátjának, vagy akár a párjának a fiókját is, ha azzal előnyhöz jutna egy online játékban. Sokan a kockázatosabb szokásokkal, tevékenységekkel sem igazán törődnek, így például ugyanazt a jelszót használják több fióknál, és személyes adataikat is simán megosztják online játék közben. Mások add-onokat szoktak letölteni a játék kiadójától független oldalakról.

Jöjjön hát a nagy kérdés: titeket ért már kibertámadás játék közben, vagy egy adott címhez köthetően?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.