Hirdetés

A harmadik negyedévben több pénzt keresett az AMD, mint 2016-ban összesen



|

Újabb rekorddöntő negyedévet zártak a pirosak.

Hirdetés

Az AMD már a legutóbbi, második negyedéves pénzügyi beszámolójában is rekorddöntő bevételekkel dicsekedhetett, nemrég pedig nyilvánosságra hozta a szeptember 25-én lezárult harmadik negyedév mérlegét is, ami újabb csúcsot jelent a cég történetében.

A piros csapat ezzel már zsinórban az ötödik olyan negyedévnek örülhet, melynek bevételei több mint 50 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakáét. A legújabb sikert a magas keresletnek és a javuló kínálatnak tudja be a vállalat.

Hirdetés

Ahogy az alábbi grafikonon látható, a harmadik negyedévben 4,313 milliárd dolláros bevételt ért el az AMD, ami 54 százalékkal múlta felül 2020 harmadik negyedéves eredményét, s nem mellesleg több, mint amit az egész 2016-os üzleti évben keresett a vállalat. A dinamikus növekedés 2020 eleje óta tart.

A 4,3 milliárdos bevételből 2,086 milliárd dollár volt a bruttó profit, ami több mint 70 százalékkal haladta meg 2020 azonos időszakának teljesítményét. A nettó jövedelemben viszont még ennél is látványosabb az ugrás: a 2021 harmadik negyedévi 923 millió dollár 137%-kal múlja felül a 2020 harmadik negyedévében bezsebelt 390 millió dollárt.

Az eredményekhez fűzött kommentárjában az AMD elnöke, Lisa Su az adatközpontokba szánt, 3. generációs Epyc processzorok erős  eladásait emelte ki, valamint dicsérte a vállalat ellátási láncát is:

"Az ellátási láncban dolgozó csapatunk rendkívül jól teljesített a kihívásokkal teli környezetben, és az év során egyre több készletet szállított, ezzel is támogatva az erős bevételeinket."

A vezető azt is elmondta, hogy jelentős befektetéseket hajtanak végre a kapacitás bővítése érdekében, mellyel biztosíthatják a hosszú távú növekedést. A chipek piacán pedig bőven lehet még potenciál, hiszen a nagyobb cégek mind egyetértenek abban, hogy akár 2023-ig is meghaladhatja a kereslet a kínálatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.