Hirdetés

A hatóságok már gond nélkül feltörik az iPhone-okat



|

Egy eszköz bármelyik iPhone-t képes feltörni: még az iPhone X-et is, a legújabb iOS rendszerrel.

Hirdetés

Amerikában a különböző hatóságok egyre nagyobb mennyiségben vásárolnak be egy olyan eszközből, amely képes bármelyik iPhone készülék feloldására. Az eszköz állítólag az iPhone X-zel és a legújabb iOS rendszerrel is boldogul: képes megkerülni a titkosítást, illetve feloldani a zárolást. 

Hirdetés

Az apró dobozon két Lightning kábel van, és két eltérő verzió létezik. A 15 000 dolláros csak internetkapcsolattal működik, és korlátozva van, hogy mennyi eszközt oldhat fel. A 30 000 dolláros korlátlan, és internetet sem igényel. A technológia elvileg 3 óra és 3 nap közötti időt igényel egy készülék feltöréséhez, attól függően, hogy mennyire erős a jelszó. 

A hatóságok többé nem akarnak hátsó kaput építtetni az Apple-lel a rendszerekbe. Nem is panaszkodnak már annyit a titkosítással kapcsolatban, és nem is költenek sok millió dollárt a törésekre - mindez persze Amerikára igaz (egyelőre). Egyre több helyen szerzik be viszont az új eszközt, a rendelések napi szintűek. A marylandi állami rendőrség mellett az USA Külügyminisztériumának, a Miami-Dade rendőrségnek is van már ilyenje, de a titkosszolgálat és a DEA is a vásárlók között van. 

A hatóságok kiemelték, hogy az eszközt csak akkor vetik be, ha ehhez jogi felhatalmazást is kapnak. Ennek ellenére a magánszféra várhatóan továbbra is kényes kérdés marad tech területeken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.