Hirdetés

A Hold barlangjait vizsgálná a Európai Űrügynökség legújabb robotja



|

A szerkezetet a University of Würzburg kutatócsoportja fejleszti az ESA Holddal kapcsolatos tanulmányának részeként.

Hirdetés

A kutatókat már hosszú ideje foglalkoztatja, hogy vajon mi található a Hold felszínén, illetve milyen érdekességekre lehet bukkanni az égitest rejtett zugaiban. Utóbbi kérdésre keresi a választ az Európai Űrügynökség, avagy a European Space Agency is, amely szervezet egyik divíziója kifejezetten a Hold barlangjainak felfedezésével foglalkozik.

Hirdetés

Az ESA a University of Würzburg szakembereivel együttműködve ebből a célból alkotta meg a Daedalus nevű szerkezetet, amely egy 46 cm-es gömb rengeteg kamerával és szenzorral felszerelve. Ezt egy holdi barlangba eljuttatva lehet felmérni a helyszín felületét, környezeti tényezőit, illetve jég maradványainak felkutatására is alkalmas a beépített mérőknek köszönhetően.

Dorit Borrmann, a Daedalust fejlesztő csapat tagja egy interjúban elmondta, hogy a géphez erős burkolatot készítettek, hogy minél ellenállóbb legyen, illetve a kamerákat és a szenzorokat úgy szerelték, hogy azok teljes 360 fokban legyenek képesek az adatok befogadására.

Egyelőre nincs pontos időpontja, hogy az ESA mikor küldené a Daedalust a Holdra, viszont a szakértői csapat nagyon bizakodó azzal kapcsolatban, hogy a gép majd rengeteg hasznos információval fog szolgálni a további kutatások előrehaladásának érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.