Hirdetés

A Honor tervei közt egyelőre nincs hely mobilok számára



|

A Huawei fiatalos almárkáját épp ugyanúgy sújtják az amerikai intézkedések, mint az anyavállalatot, mégis, fontos és érdekes termékeket mutatott be a cég mai sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Fiatalos, trendi, okos, modern és valahonnan nagyon ismerős. Sokan nincsenek vele tisztában, pedig nem mélységesen titkolt tény, hogy a Honor a Huawei albrandje, amellyel kifejezetten a fiatalokat igyekszik megcélozni a kínai óriásvállalat. Ezt menő reklámokkal, nyomott árakkal és a Huawei-ével szinte teljesen azonos kínálattal teszi, ám a mostani bejelentésekből egy valami teljesen hiányzott: a mobiltelefon.

 

Hirdetés

Nem kell már a mobil

A mobilgyártás roppant nehézkessé vált a Honornak, ám nem csupán egy okostelefon lehet vonzó, ehhez temérdek eszközt lehet kapcsolni és persze ott vannak az egyéb termékcsaládok is, mint például a hálózati eszközök (routerek) és a notebookok.

A hazai piacon hátrébb is lépett a mobilok világában a Honor és inkább a többi területre fókuszál, de azért azt jegyezzük meg, hogy a régebbi, még Google-lel felvértezett telefonjai az eredeti ár töredékéért mind a mai napig népszerűek.

 

Honor Watch GS Pro, a strapaóra

Az egyik nagy újdonság egy olyan okosóra, amelyet kifejezetten az extrém sportolók számára készített a cég. Ez a Watch GS Pro -40 és +70 Celsius fok között teljesen működőképes, a MIL-STD-810G tesztek közül pedig 14-en bizonyította rátermettségét. Ebbe a leesés, ütődés, rázkódás, víznyomás és még sok egyéb próbatétel beletartozik, vagyis kijelenthető, hogy a Watch GS Pro valódi strapaóra.

Előlapját egy 1,39 colos AMOLED kijelző foglalja el (pont, amilyen a Honor MagicWatch 2-nek is jutott), ezt pedig rozsdamentes acélgyűrű fogja körbe. A készülékház speciális polikarbonát, ami mindenféle fizikai behatásnak ellenáll.

A szolgáltatások között 25 napos üzemidő és 100 órás, folyamatos GPS-használat van, továbbá a beépített műholdas helymeghatározóval képes a telefonra kapcsolódás nélkül visszanavigálni téged a kiindulópontodra. A háromféle színben októberben érkező óra ráadásul nem is lesz olyan vészesen drága: mindössze 250 dollárt kell majd érte leszurkolnod.

 

Honor Watch ES

Izgalmasabb és "trendibb" a Watch ES téglalap formája, ráadásul ezen sokkal nagyobb, 1,64"-es AMOLED kijelző is elfért. Itt is megkapod a közel 100 sporttevékenység felismerését, a pulzus- és stresszmérést, a vízállóságot, 10 napos üzemidőt gyorstöltéssel, sőt, beépített, videókkal megtámogatott virtuális edzőt is elérsz (egyelőre 44 animált mozdulatsorral). A divatozás sem maradt el, ezért kapható lesz rózsaszínben is, valamint több mint 200 óraszámlap közül válogathatsz, vagy sajátodat is egyszerűen elkészítheted. A Watch ES nagyon barátságos, 99 eurós áron érkezik októberben.

 

MagicBook 14/15 és Pro

A Honor idén már piacra dobott hazánkban két elegáns notebookot, a MagicBook 14-et és 15-öt, amelyek próbálnak hasonlítani az Apple MacBookokra, és azért a belső miatt sem kell szégyenkezniük, főleg nem erőteljesen nyomott áron. Még ebben az évben mindkét modell frissítésen esik át, de ez a külső dizájnt nem érinti, sőt, várhatóan az árak sem változnak. A megújult MagicBook 14/15-ben már AMD Ryzen 4500U lesz a 3500U helyett, az SSD kapacitása pedig megduplázódik 512 GB-ra.

Az igazi újdonság azonban a teljesen új MagicBook Pro, amely 16,1 colos, 100% sRGB kijelzőt kapott. Ebben is AMD Ryzen CPU dolgozik, ám az erősebb, 4600H változat 16 GB RAM és 512 GB SSD társaságában. A vékony kávának köszönhetően a fém készülékház mérete megegyezik a 15 colos laptopokéval, ám ismét az F6-F7 gombok közé került a rejtett webkamera, amely videochat közben roppant előnytelen látószögből mutatja a tokádat. Sikerült a bejelentés után rögtön kiderítenünk, hogy nem érdemes már hétvégén rohanni a boltba a MagicBook Pro-ért: legjobb esetben is csak késő ősszel érkeznek meg az első példányok, de az sem kizárható, hogy 2021-re csúszik a hazai premier.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.