Hirdetés

A Huawei 2015-ös csúcsmodelljét követheti a Samsung Galaxy S22



|

Régi-új ötlettel javíthat a kamera teljesítményén a koreaiak következő zászlóshajója.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben a szivárogtatók felkapták a Samsung Galaxy S22-széria kamerájának témáját. Csak nemrég számoltunk be róla, hogy egy jelentés szerint nem kerül 200 megapixeles szenzor a koreaiak új élharcosaiba, most pedig máris itt egy újabb értesülés.

Ezúttal a Yogesh nevű szivárogtató posztolt arról a Twitteren, hogy a Galaxy S22 egy bemutatásra váró, 50 megapixeles RGBW-szenzort kaphat.

Hirdetés

A rövidítés azt takarja, hogy az érzékelő a hagyományos RGB (red, green blue - piros, zöld, kék) mátrixon túl fehér (white) pixeleket is bevethet a képalkotáshoz. A technológia előnye, hogy elviekben jobb teljesítményt biztosít a gyengébben megvilágított fotóknál.

Az RGBW nem először kerül szóba a mobilos kamerák kapcsán, hiszen 2012-ben a Sony is kísérletezett vele, a 2015-ös Huawei P8 pedig már élesben is kipróbálta a megoldást. A telefon az akkori mezőnyben valóban remekül teljesített rossz fényviszonyok között, a fényesebb jeleneteknél viszont hajlamos volt túlexponált képeket lőni.  

Azóta persze sokat változott a mobilos fotózás, a hardver mellett a szoftveres háttér is szintet lépett, így a mai csúcsmobilokban már mesterséges intelligencia finomítja a végeredményt.  

Ha igaz a pletyka, akkor a Samsung lehet a második gyártó, ami ismét elővenné az RGBW technológiát: a kínai Vivo tavaly mutatott be egy ilyen szenzort, melynek kapcsán azt állítják, hogy 160 százalékkal több fényt képes begyűjteni, mint a hagyományos érzékelők. A megoldás valamikor az idei évben debütálhat, valószínűleg a Vivo X60 utódjában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.