Hirdetés

A Huawei célkeresztjében az Apple



|

2018-ban 200 millió okostelefont akar eladni a kínai óriás, ezzel még jobban felzárkózna a Samsunghoz és az Apple-höz.

Hirdetés

2017-ben a Huawei 153 millió okostelefont tudott eladni, ezzel a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója lett a Samsung és az Apple mögött. Szeretne azonban még jobban felzárkózni a kínai óriás, sőt, néhány éven belül a világ legnagyobbjává válni. Idén 200 millió okostelefont akar eladni a Huawei. 

Hirdetés

Mindezt a Huawei ügyvezetője, Yu Chengdong árulta el, aki meglehetősen optimista a cél elérésével kapcsolatban. A cég 2010 és 2017 között az 51-szeresére növelte az okostelefonos üzletágának méretét, vagyis a mostani 25 százalék körüli plusz teljesen reálisnak tűnik. 

A Huawei számára a legmeghatározóbb az idei második negyedév lesz. A trendek alapján ugyanis ez a kínai cég legerősebb negyedéve, köszönhetően a P szériás zászlóshajóknak - és ez a negyedév egyben utal arra is, hogyan teljesít éves szinten a vállalat. A 200 milliós bravúrral ott liheghet az Apple nyakában a Huawei. Az almás gyártó tavaly 215 millió okostelefont adott el, de a prémium termékek magas ára miatt ez a szám idén valamivel alacsonyabb lehet. 

A kínai óriás végső célja, hogy legyőzze a Samsungot. Az amerikai piacról idén végleg le kellett mondania, így Európára és Ázsiára koncentrál. Nagy segítség a Huaweinek, hogy Kínában a legnépszerűbb, illetve Indiában és Európában a Honor márkája is nagyon erős, hála a kedvező áraknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.