Hirdetés

A Huawei kész leváltani az Androidot



|

Richard Yu leszögezte, hogy készek lecserélni az Androidot, amennyiben az Amerikával szemben folytatott jogi háborút elveszítik.

Hirdetés

A Huaweit sok oldalról támadják hatalmas erőkkel, de a kínai cég nem adja fel. Ami azt illeti, nemrég beperelte Amerikát, és szeretné jogi úton feloldani azt a tiltást, ami miatt a telekommunikációs eszközeit nem vásárolhatják és használhatják a kormányzati intézmények. A jogi csata csak a kezdetet jelenti a Huawei és Amerika háborújában, azonban a kínai cég azt állítja, hogy minden forgatókönyvre felkészült, arra is, ha a dolog balul sül el. 

Hirdetés

Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezetője nemrég a Die Weltnek adott interjút, és több érdekes dologról is beszélt. Szerinte a riválisok a következő években a Mate X-et másolják majd, kellő kereslet mellett idővel pedig az effajta eszközök ára akár 500 euró alá is csökkenhet a jelenlegi 2300-ról. Richard Yu szerint jövőre sem lesz összehajtható Apple iPhone, a Huawei pedig a jobb kamerákra, gyorsabb töltésre és hosszabb üzemidőre koncentrál rövid távon. 

Ezeknél is érdekesebb volt azonban Yu azon kijelentése, amely szerint a Huawei elkészült a saját operációs rendszerével, amelyre kész átállni, és így leváltani az Androidot, valamint a Windowst. Minderre B-tervként van szükség, ha ezeket jogi okokból többé nem használhatnák. 

A South China Morning Post szerint a Huawei a saját rendszerén 7 évvel ezelőtt kezdett el dolgozni, azután, hogy egy amerikai vizsgálat indul, többek között a ZTE ellen is. Richard Yu szerint a Huawei a jövőben is a Google és a Microsoft rendszereit akarja használni, de ha kiéleződik a jogi csata, akkor nem gondolkoznak majd az átálláson a saját rendszerükre. 

A Huawei rajongóinak azonban rossz hír, hogy ebben a saját rendszerben még a Huawei sem hisz. A kínai cég egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy a vállalat nem számít rá, hogy be kell vesse a tartalék rendszereit, illetve nem is akarja azokat használni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.