Hirdetés

A Huawei már az iPhone X előtt is szenzorsávot akart



|

A Huawei már 3-4 évvel a Huawei P20 előtt be akarta vezetni a kijelzőbe belógó szenzorsávot, de akkor még félt a felhasználók reakciójától.

Hirdetés

Manapság nagy divat a kijelzőbe belógó szenzorsáv, bár sokan utálják. A trend elindítását mindenesetre az Apple iPhone X-hez kötik, még akkor is, ha az Essential Phone már hamarabb próbálkozott valami hasonlóval. Most kiderült azonban, hogy a Huawei igazából már évek óta fontolgatta ennek az újításnak a bevezetését. 

Hirdetés

A Huawei P20 és P20 Pro modellek kijelzőjébe már belóg egy érzékelősziget, de a gyártó a korábbi zászlóshajóinál is fontolgatta ezt a lépést. Ezt a cég mobilos vezére, Li Changzhu árulta el. 

Az ügyvezető szerint a Huawei először 3-4 évvel a P20 megjelenése előtt kezdte el fontolgatni a szenzorsáv bevezetését. A vállalat végül elkaszálta az ötletet, akkor ugyanis még konzervatív és óvatos stratégiát folytatott. Az arculatépítés gőzerővel zajlott több régióban is, és úgy látták, hogy jobb ötlet a hagyományos 16:9-es képaránynál maradni. Már csak azért is, mert Li Changzhu szerint Kínában az emberek szeretik a szimmetriát, a szenzorsávot pedig nem igazán. 

Li Changzhu azt is leszögezte, hogy a Huawei ehhez hasonló hibát többé nem követ el - a jövőben sokkal bátrabbak lesznek az újítások terén. Erre példa a Huawei P20 Pro twilight árnyalata, amellyel kapcsolatban számos mérnök szkeptikus volt. A Huawei végül jóváhagyta a dizájnt, illetve a tripla kamerától sem riadt vissza a mostanra kevésbé óvatoskodó gyártó. A Huawei mostanra annyira magabiztos, hogy az amerikai piac nélkül is letarolná az Apple-t, több mint 20 milliót adna el idén a P20-ból, és óriási európai hajrára is készül

A gyártó ügyvezetője megdicsérte az Apple-t, amiért az kiállt a szenzorsáv mellett, és igyekszik mainstream jelenséggé tenni azt. Ennek hála ugyanis sokkal közelebb kerül az ágazat a keret nélküli kijelzőkhöz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.