Hirdetés

A Huawei odacsap az Apple-nek



|

Gyakorlatilag egy hajszál választja el a Huaweit attól, hogy megelőzze az okostelefonok piacán az Apple-t.

Hirdetés

Érdekes statisztikákkal állt elő a Strategy Analytics. A legutóbbi jelentés szerint az okostelefonok gyártói az idei második negyedévben 360,4 millió okostelefont szállítottak le, ami 6 százalékkal több, mint az egy évvel korábbi 341,5 milliós mennyiség. 

Hirdetés

A számokból kiderül, hogy a Samsung kilábalt a Galaxy Note 7 nehézségeiből, ugyanis valójában növelte az eladásait. 77,6 millió készülék helyett 79,5 milliót szállított le, amivel a piaci részesedése jelenleg 22,1 százalék. 

Második helyen az Apple, amely éves szinten 1 százalékot lépett előre, és 41 millió iPhone-t szállított le. Ez 11,4 százalékos piaci részesedésre elég. Az első két óriás részesedése igazából csökkent a kínai riválisok teljesítménye miatt. 

Eközben a kínai gyártók szárnyalnak. A Huawei egyre közelebb kerül az ígéretéhez, amely szerint legyőzi az Apple-t, majd idővel a Samsungot is. A Huawei 38,4 millió készüléket adott el, ami 10,7 százalékos részesedést jelent, tehát egy hajszál választja el az Apple-től a céget. A siker a remekül sikerült P10 és Mate 9 szériáknak is köszönhető. 

64 és 58 százalékkal emelkedtek az Oppo és a Xiaomi eladásai, amelyek a szektor 8,2 és 6,4 százalékát birtokolják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.