Hirdetés

A Huawei P20 Pro kamerája lelőtte a mesterséges intelligenciát



|

A csúcskészülékre érkezett legutóbbi frissítés kikapcsolta a kamera mesterséges intelligenciáját - vélhetően erre a visszajelzések miatt volt szükség.

Hirdetés

Az elmúlt egy évben a gyártók többsége mindent megtett, hogy megőrüljünk az AI, vagyis a mesterséges intelligencia kifejezésért. Ezt leginkább az okostelefonok kameráival készített képek felturbózásához vetették be, több-kevesebb sikerrel. A bemutatók ugyan nagyon látványosak, azonban a végeredmények általában csak túlszaturált színekben nyilvánultak meg. 

Hirdetés

A Huawei P20 Pro bár az AI-alapú fotózás élharcosa volt (általában rikító kék éggel és neonként világító zöldekkel), a készülékre kiadott legutóbb, 525 MB-os OTA frissítés nagy változást hozott. 

Az augusztusi biztonsági javítások mellett a készülék teljesítményén is fejlesztettek, ugyanakkor a CLT-L29 8.1.9.156(C432) csomag valamiért kikapcsolta a kamera Master AI funkcióját. Természetesen ezt manuálisan bármikor lehet engedélyezni, de innentől kezdve alapból ki lesz kapcsolva. 

A Huawei P20 Pro egy 40 megapixeles RGB, egy 20 megapixeles monokróm és egy 8 megapixeles telefotós szenzort tartogat. A mesterséges intelligencia a Kirin 970-es lapka neurális feldolgozóegységének hála olyan hatékony, és az élőkép elemzése közben optimalizálja a beállításokat a legjobb végeredmény érdekében. 

A végeredmény a visszajelzések szerint azonban mindig erősen túlszaturált, mintha Instagram-szűrő lenne rajta. A Huawei nem árulta el, hogy miért kapcsolta ki a mesterséges intelligenciát a kameraalkalmazásban, de minden bizonnyal a felhasználói visszajelzések miatt került erre sor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.