Hirdetés

A Huawei szerint a Galaxy Fold kialakítása nem jó



|

Richard Yu elárulta, hogy a Huawei is csinált olyan prototípust, mint a Samsung Galaxy Fold, de elkaszálta azt, mert rossz volt.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Fold és a Huawei Mate X meglehetősen eltérő koncepciók, a két nagy gyártó merőben eltérően képzeli el az összehajtható mobilok jövőjét. Természetesen mindkét fél bizonygatja az igazát: a Samsung többször is megmutatta már, hogy miért sokkal jobb a Galaxy Fold kialakítása, ami praktikusabb és a kijelzőt is jobban védi a sérülésektől. Richard Yu, a Huawei ügyvezetője szerint azonban a Mate X kialakítása sokkal jobb. 

Hirdetés

Egy interjúban az ügyvezetője bevallotta, hogy a Mate X eredeti prototípusa nagyon hasonló volt ahhoz, mint amit a Samsung alkotott. Végül azonban azt a terméket elkaszálták, mert Yu szavai szerint nem volt jó, és a dupla kijelzős megoldás túl nehézzé tette az eszközt. 

Egy időben a Huawei egyesen három összehajtható mobilt fejlesztett egyszerre, az egyik Yu szerint még jobb is volt, mint a Galaxy Fold. De fel nem fedett okokból az ügyvezető végül azt is elkaszálta, mert "rossz volt". 

A végleges Huawei Mate X kifelé hajtogatható kialakításának előnye nem csak a nagyobb képernyőterület, hanem az is, hogy a készülék összezárt állapotban csak 11 milliméter vastag. Akad azonban egy nagyon komoly hátránya is. Míg a Galaxy Fold összezárt állapotban megvédi a műanyag hajlékony kijelzőt a karcoktól és sérülésektől, addig a Mate X minden elemnek és veszélynek kiteszi a panelt. Vagyis hosszú távon a Mate X nem lesz olyan strapabíró, mint a Samsung szuperprémium megoldása. Legalábbis elméletileg - a tesztek majd eldöntik, hogy melyik megközelítés a jobb. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.