Hirdetés

A Huawei szerint a Kirin 980 leveri az Apple A12 Bionic chipet



|

A Huawei magabiztos: a kínai gyártó szerint sokkal jobb a 7 nm-es Kirin 980, mint a 7 nm-es A12 Bionic SoC.

Hirdetés

Az Intel már nem, hogy a 10 nm-es technológiára nem tud átállni, a jelenlegi processzorok gyártásával is hatalmas bajban van. Vagyis az igazi újdonságok továbbra is csak a mobilos piacon bukkanhatnak fel. Ilyen például a 7 nm-es Apple A12 Bionic SoC, valamint a Huawei Kirin 980-as chipje. 

Hirdetés

A Huawei ennek kapcsán nemrég arról beszélt, hogy biztos benne, hogy a Kirin 980-as lapka jobb, mint az Apple A12 Bionic chipje. A Huawei három éve dolgozik az első 7 nm-es chipjén, az idők során pedig a teljesítményre, a hatékonyságra, az intelligenciára és a kapcsolódásra koncentrált. 

A tranzisztorok száma mindkét lapkakészletnél 6,9 milliárd, azonban a Huawei szerint az ő processzoruk 75 százalékkal gyorsabb az előző generációnál, miközben a GPU 46 százalékkal szárnyalja túl a régebbit. Eközben az energiatakarékosság 57 százalékot fejlődött a processzornál, 178 százalékot a GPU-nál. Az LTE Cat.21-et is világelsőként támogatja a Kirin 980. 

Amint a Mate 20 Pro megjelenik, a Kirin 980 és az A12 Bionic a gyakorlatban is összemérhetik az erejüket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.