Hirdetés

A Huawei új okosszemüvegeivel a stílus sem szorul a háttérbe



|

Többféle kerettel is használhatók lesznek a Huawei új okosszemüvegei.

Hirdetés

Ugyan a Google Glassnek néhány éve nem sikerült divatba hoznia az okosszemüvegeket (sőt, megesett, hogy a viselői fizikai támadások áldozatai is lettek a kiegészítő miatt), de úgy tűnik, most új lendülettel dobják őket piacra klönböző gyártók. A Facebook és a Ray-Ban közös vállalkozása mellett például a Xiaomi is versenybe száll, egy friss hírből pedig kiderül, hogy a Huawei sem szeretne lemaradni.

Hirdetés

A gyártó, miután korábban két modellt a koreai Gentle Monsterrel közösen dobott piacra, egy egyelőre kizárólag Kínában kapható, önállóan kiadott okosszemüveget jelentett be. Az új modell a Huawei saját fejlesztésű HarmonyOS operációs rendszerét használja, így nem túl meglepő módon kizárólag a saját eszközeivel képes együttműködni, más, például Androidot használó eszközökhöz nem lesz érdemes megpróbálni csatlakoztatni őket.

A szemüveg a funkcióit illetően alapvetően egy asszisztensként működik, így felolvashatja az üzeneteinket, emlékeztet a naptáreseményeinkre, lefordíthat szövegeket, illetve az időjárásról is tájékoztathat.

Hasonlóan más hordható okoseszközökhöz, a Huawei szemüvegének segítségével is küldhetünk hangüzeneteket, illetve indíthatunk és fogadhatunk majd hívásokat, és mivel ennek kapcsán egy sztereó hangszórórendszer is helyet kapott a keretek szárában, akár zenét, vagy podcastokat is hallgathatunk rajta. Amellett, hogy különböző kézmozdulatokkal is irányíthatjuk az okosszemüveg egyes funkcióit, az eszköz azt is érzékeli, hogy mikor vesszük le vagy fel, így például megállítja a lejátszás alatt álló hangokat, ha nincs már rajtunk az eszköz. A helyzetérzékeléshez kapcsolódó érdekes funkció, hogy ha túl sokáig néz lefelé a szemüveg használója, emlékezteti, hogy javítson a testhelyzetén.

A 8 mAh kapacitású akkumulátorral a használat intenzitásától függően azt jósolja a Huawei, hogy 4,5-6 óráig tudjuk majd használni a szemüveget, amit aztán egy USB-C porton keresztül gyorsan feltölthetünk. Az IPX4-es nedvességellenállásra hitelesített szemüveget egyszerre két másik eszközhöz csatlakoztathatjuk, amiken egyébként a szemüveg utolsó ismert helyzetét is megnézhetjük, ha esetleg elfelejtenénk, hová tettük.

A kb. 87 ezer forintnak megfelelő összegre árazott szemüvegekre akár többet is költhetnek a tulajdonosai, ugyanis hatféle különböző keretet is választhatnak hozzájuk, amik között váltogathatnak is. Továbbá valószínűleg a dioptriás lencsék használata is feláras lesz, amit egyébként támogat a Huawei okosszemüvege.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.