Hirdetés

A Huawei vezére szerint sorra dőlnek majd ki az okostelefon-gyártók



|

Richard Yu szerint kevés cég éli túl az okostelefon-piacon kialakult gazdasági helyzetet.

Hirdetés

Könnyen lehet, hogy a jövőben mindössze négyszereplősre zsugorodik az okostelefonok piaca, ugyanis egyre drágább és átfogóbb befektetések, fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy valaki labdába rúghasson a szektorban. Az ágazat emiatt lassan bedarálja a kisebb szereplőket. Így véli legalábbis Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának ügyvezetője. 

Hirdetés

Yu korábban kijelentette, hogy a Huawei 2021-re a világ legnagyobb okostelefon-gyártója lesz. Jelenleg a harmadik helyen áll a kínai cég, a Samsung és az Apple mögött. 

Az ügyvezető szerint a kisebb kínai cégeknek egyszerűen nincs olyan pénzügyi hátterük, amely lehetővé tenné, hogy a legmodernebb felszerelésekbe fektessenek, illetve a marketing, márkajelzések és kutatás-fejlesztés terén is innovatívak legyenek. Emiatt a kisebb kínai gyártók kénytelenek lesznek összefogni, ellenkező esetben egyszerűen eltűnnek a térképről

A Huawei ügyvezetője szerint minden cég, ami mostanság 10 százalék alatti piaci részesedéssel bír, veszteséges. A Huawei 10,2 százalékot hasított ki a szektorból a tavalyi negyedik negyedévben, ugyanakkor gyorsan nő, és tavaly 30 százalékkal több okostelefont tudott eladni. Idén a növekedés még nagyobb lesz Yu szerint. Az ügyvezető meglátása alapján a Huawei hamarosan a második legnagyobb lesz, és előbb-utóbb minden riválisán túlnő. 

Ennek eszközei és alapkövei lehetnek a Huawei P20, P20 Plus és P20 Lite készülékek, amelyek a következő hónapban, Franciaországban mutatkoznak majd be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.