Hirdetés

A Hyundai és a Kia végre megszólalt az Apple Car kapcsán



|

A dél-koreai autógyártók nem folytatnak tárgyalást az Apple-lel autonóm járművek közös fejlesztéséről.

Hirdetés

Nem kis port kavart a részvénypiacon Dél-Korea két legnagyobb autógyártójának bejelentése, miszerint mégsem tárgyalnak az Apple-lel önvezető autók fejlesztéséről. A Hyundai közleménye szerint társaságuk számtalan cégtől kapott megkeresést autonóm járművek fejlesztésére, és még nem született döntés, hogy kit választanak a közös munkára. A Hyundai leányvállalata, a Kia is hasonló véleményen van. Az Apple egyelőre nem kommentálta a bejelentést.

A befektetőket azonban nem érintette jól a hír, sokan ugyanis a két vállalat közötti szorosabb együttműködésre spekuláltak. A Hyundai és a Kia részvényei is esni kezdtek.

Hirdetés

Nem csoda, hiszen február első hetében még a hír járta, hogy a Kia jelentős megállapodást kötött már az Apple-lel egy teljesen új jármű építésére irányuló partnerség érdekében. A hírekre a vállalat értékpapírjai tízéves rekordot döntöttek, majd a friss információk ilyen mélységeket utoljára 2001-ben láttak. A Hyundai 6,5%-ot esett, közel 3 milliárd dollárt veszítve piaci értékéből.

Nem véletlenül érdeklődik az Apple a dél-koreai autógyártók iránt, a Hyundai ugyanis nyitott arra, hogy egyesítse erőit más, technológiai cégekkel, például az Nvidiával is az autonóm járművek fejlesztése terén. Sőt, az autógyártó már jelentős előrelépéseket tett az üzemanyagcellás fejlesztésekben.

Persze, az Apple-t nem kell félteni, több vasat is tart a tűzbe: tárgyal még a Hondával, a Jaguarral és a Volvóval is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.