Hirdetés

A Hyundai felvásárolta az ijesztő robotokat gyártó Boston Dynamics vállalatot



|

Állítólag mindössze 921 millió dollárt fizet a Hyundai a SoftBanknak a robotkutyákról is ismert Boston Dynamicsért.

Hirdetés

Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kap a robotika, de tény, hogy a mai robotok messze nem olyanok, mint a filmekben. A leghajmeresztőbb megoldások talán a Boston Dynamics műhelyéből kerülnek ki, gondoljunk csak az elsőre ijesztő robotkutyára, de kétlábú változatban is készítettek korábban hasonló megoldást. 

A Boston Dynamics most viszont megint gazdát cserél, felvásárolja a Hyundai. Azt nem tudni, hogy az autógyártónak milyen tervei vannak a céggel, ugyanakkor az utóbbi években már közel minden fontosabb autógyártó eszközölt nagyobb befektetéseket a robotika világába. 

Hirdetés

Általában persze a gyártást segítő ipari megoldásokról van szó, de a Boston Dynamics ezzel szemben egészen mással foglalkozik. 

A vállalat az MIT-ról indult el, majd rövid ideig a Google kezében volt. Ekkor készült az Atlas humanoid robot, de végül a kutyaszerű Spot lett a legsikeresebb. A nagy médiafigyelem ellenére ugyanakkor a vállalat nem tud nyereséget termelni. 

A jelenlegi tulajdonos SoftBanktól a Hyundai csupán 921 millió dollárért vásárolja fel a Boston Dynamics vállalatot, és sokan arra tippelnek, hogy a jövőben egészen másra használják majd a cég technológiáit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.