Hirdetés

A Hyundai segíthet megépíteni az elektromos Apple autót



|

Önvezető autóról állítólag szó sincs még sok évig, de a Hyundai és az Apple már tárgyal az alma logós elektromos autó megépítéséről.

Hirdetés

Az elmúlt 20 év legjobb napját és legmagasabb árfolyamát hozta a tőzsde a Hyundai számára, miután a médiában futótűzként kezdett el terjedni, hogy az Apple a dél-koreai autógyártóval készül megállapodni egy saját elektromos autó megépítéséről.

Egyelőre semmi nincs kőbe vésve, nem köttetett szerződés, de a Reuters és a Bloomberg is arról ír több más forrás mellett, hogy az Apple szövetkezne a Hyundai-jal. Hivatalosan egyik fél sem ismerte el a megbeszéléseket, de a befektetők máris lázba jöttek (ezt persze a Tesla idei árfolyama is tükrözi). 

Hirdetés

Az Apple állítólag sok éve akar elektromos önvezető autót, és bár a Reuters azt írta múlt hónapban, hogy ez már 2024-ben megérkezhet (mások pedig 2021-es bemutatót említettek), addig a Bloomberg forrásai szerint még a korai fejlesztés is alig kezdődött el, legalább 5-7 év lenne, mire bármire jutna a projekten kevés emberrel dolgozó Apple.

A Hyundai eközben 37 milliárd dolláros befektetéssel szeretné kifejleszteni 2025-re a jövő technológiáit. Ezzel az autóiparban az élen jár, ráadásul az E-GMP alapra olyan szedán és SUV kialakítású autókat tud építeni, amik 500 kilométeres hatótávval rendelkeznek, és 80 százalékos töltöttségre 18 perc alatt feltankolhatóak. 

Az elemzők szerint az Apple a megbeszélések elején van, még csak tapogatózik, hogy miként köthetne olyan együttműködési megállapodást, amiből normális elektromos autója lesz. A szakértők ezt látják ugyanis billió dolláros üzletnek a következő évtizedben, az önvezető járművek kora ugyanis jóval odébb van, akár biztonsági, akár hatósági szempontból nézzük. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.