Hirdetés

Az iPhone, a Mac és az iPad lehetnek az Apple VR-headsetjének legnagyobb kárvallottjai



|

Egy szivárogtató tudni véli, mikor láthatjuk az Apple AR/VR headsetjét, és azt is, hogy a premier az új operációs rendszerek rovására megy majd.

Hirdetés

Az ősz során befutott az iOS 16, amely lényeges újításokkal licitált rá a korábbi kiadásra, köztük például a személyre szabható záróképernyővel, a megosztott iCloud-fotókönyvtárakkal és az elküldés után is szerkeszthető üzenetekkel.

A korábban látott sormintából kiindulva az idén érkező iOS 17 valószínűleg egy jóval szelídebb frissítést hozott volna, egy új jelentés szerint viszont végül még annyi újdonság sem kerül majd bele, amennyivel eredetileg számolt az Apple.

Hirdetés

Mark Gurman, a Bloomberg elemzője ugyanis a legújabb hírlevelében arról ír, hogy a Dawn kódnéven készülő iOS 17 és az iPadeket hajtó iPad OS 17 a korábban tervezettnél "kevesebb nagy változással" érkeznek, hogy a mérnökök az idén bemutatásra kerülő Apple AR/VR headset operációs rendszerére, az xrOS-re koncentrálhassanak. A szivárogtató szerint ugyanez érvényes a Mac számítógépekre fejlesztett macOS 10-re (kódnév: Sunburst) is.

Hogy Gurman igazat szól-e, azt legkésőbb a nyári WWDC fejlesztői konferencián fogjuk megtudni, az Apple ugyanis évről évre ezen az eseményen prezentálja a következő generációs operációs rendszereit. Addig pedig a cupertinóiak AR/VR headsetje is megmutathatja magát, a Bloomberg elemzője ugyanis azt jósolja, hogy ezt még a WWDC előtt, egy tavaszi műsor keretében fogják leleplezni, míg a szállítás csak az ősz során várható.

Gurman az eszköz nevét is tudni véli: szerinte a Reality Prónak hívják majd a headsetjet, amely egy kifejezetten szűk, csúcstechnológiára éhes közönség igényeit fogja kiszolgálni, a tömegeknek szánt olcsóbb alternatívája pedig csak jóval később követi majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.