Hirdetés

A jailbreaking halott



|

Az egykori úttörők szerint valószínűleg többé senki nem jailbreakel egyetlen iPhone-t sem.

Hirdetés

Lassan egy teljes éve, hogy az utolsó jailbreak megjelent iOS-re. Az egykori úttörők szerint pedig vége a jailbreakingnek, többé várhatóan senki nem jailbreakel egyetlen iPhone-t sem. 

Hirdetés

Jay Freeman, a Cydia atyja szerint ha valaki még sikerrel is járna az iOS 10-zel szemben, akkor sem lenne értelme az egésznek, a jailbreaking halott

A Motherboard felvette a kapcsolatot a jailbreaking úttörőivel (mint Nicholas Allegra, Jay Freeman vagy Michael Wang), akik mind arra jutottak, hogy az egész témát el kell felejtenünk. 

Amikor az iPhone 10 éve megjelent, nem voltak rá harmadik felektől származó appok és játékok. A jailbreakinggel foglalkozó fejlesztők ekkor új vizekre evezhettek, az Apple engedélye nélkül, hónapokon belül újabb és újabb verziókat kiadva. 

Mostanra az iOS annyira zárt és biztonságos lett, hogy számos komoly sérülékenységre lenne szükség egy jailbreakhez, ami viszont teljesen értelmetlen lenne. Anno ennek hála haladó és hiányzó funkciókat kaptak a felhasználók, most maximum egy-két apró módosítást lehetne a kezükbe adni. 

A jailbreaking halálát mindezek mellett elősegítette, hogy ha egy hacker sérülékenységet talál, akár 1 millió dollárért is eladhatja. A legjobbak azóta kiválóan kereső biztonsági szakemberként dolgoznak, és azért sem törnek iPhone-t, mert akkor biztonsági veszélyeknek tennék ki a platformot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.